sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Arjen askareita



Noniin, näin se aika taas menee :) Sunnuntai .. TAAS  ! Onneksi en tullut enempää kipeäksi. Otinkin kaikki mahdolliset keinot käyttööni ja onneksi vältyin siltä :D Vihreää teetä inkivääri jauheen kera useita kertoja päivässä ja extra vitskuannokset ! Kummasti olo helpottui päivien saatossa :)

Oon koko viikon joutunu jännittämään, varsinkin tänään .. Tuleekohan mun nimi lukemaan huomenna AMK sivuilla tammikuun sosionomi koulutusta varten :D Epäilen kyllä, tai jälleen taas pistemäärät jäävät muutaman pisteen päähän, tai siihen yhteen ainokaiseen ! No ei autakun odotella.

Tuossa viikolla mielenkiintoni heräsi raakakakkuja kohtaan! KYLLÄ. En ole koskaan maistanut niitä mutta kuullut olen. Otin enemmän selvää raakakakuista ja voi, että minkälaisia tuotoksia sitä on ihmiset saanu aikaseksi :)

NAM  ! Kokeiluun lähti ehkä helpoimmasta päästä oleva : Vadelmainen suklaa raakakakku !

Löysin ohjeen FITFASHION Jonna:n blogin kautta ;) Kiitos Jonna1983 ohjeesta ja sen postauksesta sivuillesi. Kyllähän kakku onnistui. Yllättävää tosiaan oli se kuinka kalliiksi kakun tekeminen loppujenlopuksi tulee. Niitä ei kovin useasti kehtaa alkaa kyllä tekemäänkään :D
No jokatapauksessa, tässä on muutamia kuvia ohjeen kera !

Vadelmainen raakasuklaakakku


Pohja 

* reilu 3dl  pähkinäsekoitusta ( itsellä oli Pirkka pähkinäsekoitus pusseja )
* 3dl taateleita
*1dl raakakaakaojauhetta ( Cocovia käytin itse  )
* 3rkl vettä ( katsoin pohjaa tehdessäni paljonko lorautan vettä joukkoon )

Väliin : Keitettyjä ulkolaisia vadelmia jotka sihtasin sihtimen läpi ja jäähdytin ennen lisäämistä.


Täyte

* reilu 2dl raakakaakaojauhetta
*1dl hunajaa
*1dl sulatettua kookosöljyä ( käytin Leaderin tuotetta )
* 3rkl lämmintä vettä




Aloitin raakakakun tekemisen pähkinöiden muusaamisella. Tehosekoitin ei ollut mikään maailman parhain siihen mutta sain kuitenkin siitä hienon hienoa jauhetta. Joukkoon musersin käsin taatelit. Sillävälin vadelmat olivat kiehumassa kun tein kakun pohjaa.

Käsin sai parhaiten vaivattu taatelit pähkinäsekoitukseen.  Vaivatessani aikani sekoitusta, alkoi pohja tarttua käsiin joten lisäsin raakakaakaojauhetta enemmän kuin 1dl verran.

Lisäsin taatelit pienissä erissä pähkinäsekoitus jauheeseen jotta vaivaaminen olisi helpompaa ja saisi tasaisen pohjan :)

Kun pohja tuntui sellaiselta ettei tartu käsiin painelin irtopohjavuokaan taikinan pohjan. Siinäkin vaiheessa ilmeni taikinan tarttumista käsiin, joten lisäsin siinä vaiheessa vielä raakakaakaojauhetta hieman lisää painellessani taikinaa vuokaan.





Nostin pohjan vähäksi aikaa jääkaappiin jotta se vähän kovettuisi ennen vadelmien levittämistä.

Kun vadelmat olivat jäähtyneet lisäsin ne pohjan päälle. En tiedä menikö itsellä jokin jossain vaiheessa  "pieleen"  mutta kun aloin levittämään vadelmasoosia, niin se hieman alkoi tarttua lusikan pohjaan joten siinä en aikallut enään vaan tein mahdollisimman nopeasti sen :D

Käytin vadelmia 200g verran. Olisi kyllä voinut olla toisetkin 200g vadelmia kakkuun.






Laitoin kakun vadelmatäytteen kera jääkaappiin jäähtymään tunniksi.

Aloin tehdä kuorrutetta.

Sulatin ensin kookosöljyn mikrossa johon olin lisännyt hunajan. Kun kookosöljy oli sulanut tarpeeksi hyvin eikä ollut kokkareita sekoitin joukkoon kaakaojauheen. Tässä kävi niin, että oma Cocovin raakakaakaojauhe teki viimeisiä joten joudun laittamaan 0,5dl normaalia kaakaojauhetta lisäksi.

Sekoitettuani kaakaojauheen lisäsin 3rkl lämmintä vettä joukkoon. Kun kuorrute oli tasaisen sileää, laitoin kuorrutteen jääkaappiin kovettumaan hetkeksi kunnes se oli kylmää. Kun kuorrute oli kylmää lisäsin sen vadelmakerroksen päälle. Laitoin kakun vielä 30minuutiksi jääkaappiin kovettumaan, jotta kuorrute kovettuu.






30minuutin jälkeen kakku oli valmis ! Irroitin varovasti veitsen kera sen irtopohjavuoasta ja NAUTIN  ! Kakku oli todella makeaa suklaista ja 3lusikallisen jälkeen alkoi hieman kakun syönti tökkiä :D Kyllä makeannälkä katoaa. Heh.
















Tein raakakakun liian isoon vuokaan, mutta onnistuipa kuitenkin jollakin tavalla :)

Tämmöistä tältä erään ! Raakakakku maailmaan tutustumista. Ei tarvinut onneksi pettyä kuten aikaisempien leivoksien ja leipomisten kera :D No jospa ne taidot tästä harjaantuis.

Mukavaa sunnuntaita kaikille, nauttikaa ja rentoutukaa ! Mie ainakin :) 


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti